ny soffa på g

I kväll ska jag hämta min nya soffa, JIPPIII!!
Ska få en begagnad av en bekant som ska flytta, superbra för min soffa är helpaj och högljudd!
Den nya är en fin, vit och skön hörnsoffa.

Tv-serier, my drug of choice

Oh hoppas mitt internet har kommit igång idag när jag kommer hem! Måste tanka mina serier, det är endel som jag följer.
Medium
Alla 3 CSI
Gilmore Girls
Lost
Veronica Mars
Threshold
Desperate Housewives
OC
Reunion
4400
The closer
The inside
...och säkert några till som jag inte kommer på just nu.

Nej, jag har inget liv ;-)

jag = prins valiant?

Faan att jag aldrig lär mej! Tänkte att jag skulle klippa luggen lite igår... bara pyttelite. Men så blev den sådär konstigt kort igen!  Mitt ansikte ser gigantiskt ut i detta hår! Prins Valiant-hår nää fy!

skön arbetsdag

Jag känner att jag mycket väl skulle kunna tänka mej en arbetsdag mellan kl 11:00 och 14:00.. det känns sådär lagom. Synd bara att lönen blir så låg...

farliga saker

I morse var det mysigt höstruggigt ute men nu när jag tittade ut var det blå himmel och strålande solsken så långt ögat nådde.. Huu solen är farlig, snälla moln kom tillbaka! Av solen får man ont i huvudet, den sticks i ögonen och man kan tillochmed ! ...om man får hudcancer då förstås.
Jag sitter och funderar ett tag på farliga saker.. att gå över gatan, att äta för mycket chips, knark, spela tv-spel flera dygn i sträck utan pauser, orkaner... ja listan kan göras oändlig. Lustigt nog känner jag mej inte rädd och illa till mods som jag brukar göra när jag tänker på farliga saker. Ingen katastrofångest här inte. Skumt! ...men bra  =)
Jag vet en kille som dog när han stoppade en laddad pistol i byxlinningen.. och en annan som körde in i en buss med sin moped. Inga smarta saker att göra. Ibland gör man dumma saker utan att tänka sej för.. det kan man tydligen oxå dö av. Läskigt!
Hela livet är lite farligt, man kan dö! Fast vad är det som är så farligt med döden kan jag undra då?
Nej nu ska jag ut i solen och ta en cigg... vi ses!

blogga är lite terapi

Att blogga är lite som terapi märker jag. Idag tex var det inte alls jobbigt att bajsa på jobbet (se tidigare inlägg om att bajja på arbetsplatsen). Eller så är det bara så att jag är på ett bättre, lättare och lugnare humör än på länge. Nackdelen med ett sådant humör är tankarna om att saker inte spelar så stor roll. Det kan innebära problem i framtiden när jag börjar tänka.. "Betala räkningar? Äsch det kan jag göra imorrn!" eller "Köpa ny hudcreme? Äsch jag klarar mej med den sista droppen i några dagar till!".
Sen står man där urfattig med inkassobrev i drivor i brevlådan och med utslag som kliar över hela kroppen och undrar "Hur fan kunde det bli såhär?! Livet suger!".

När livet suger kan man läsa/skriva bloggar.. iaf i väntan på nästa besök hos psykvården ;-)


i glömskans spår

Hade sällskap med Crab på tåget i morse. Kul att ses utanför terrans väggar, men lite märkligt oxå... allt jag berättade för honom hade jag redan berättat sist vi sågs. Hehe... lite smått jobbigt att inte minnas vad man snackat om. Jag är verkligen pissdålig på att komma ihåg vad jag pratar med folk om.. och värst är det när man är ute och festar. Tur att de flesta har överseende med den sidan av mej.
Jag är inte tjatig gott folk... bara så himla glömsk!

NK kommer

Wiii.... NK kommer o hälsar på i början av november! Fan vad kul vi ska ha....hihi... ner på terran o hångla ;-)

varför inte förkyld som alla andra?

*suckar*
Varför kunde jag inte bli förkyld som alla andra? Nej jag fick en äcklig infektion bakom en tand istället. Nästan snäppet värre än att föda barn ska jag säga... har legat deckad och haft jävulskt ont i 2 dagar nu. Idag fick jag iaf antibiotika och citodon. Håll tummarna att det hjälper!

please håll mej vaken

Jeeeez... det borde vara förbjudet att behöva jobba när man är så här trött! Jag känner riktigt hur ögonlocken blir tyngre o tyngre när jag sitter här vid datorn. Bäst att överdosera med cocko-milk!

Kanske just du har något bra tips på hur man håller sej vaken på jobbet?!

alla dessa frågor (som jag gillar att besvara)

Hittade lite mer frågor hos http://cinnamon.webblogg.se 


Senast sedda film - Sandor slash Ida
Senast köpta skiva - minns jag inte
Sparar till - nej, jag är en slösa.
Väntar på - att alla höstens tv-serier ska börja (i usa).
Pålägg som gäller - färskost med oliver i.
Dagens dryck - kaffe
Senaste boken du läste - systrar i jeans - andra sommaren
Senaste maträtten du åt - mannagrynsgröt och leverpastejsmackor.
Senaste klädesplagget du bar - jeans
Senaste repliken du yttrade - hejdå
Senaste personen du träffade - en kollega
Senaste personen du pratade i telefon med - E2
Senaste personen du fick brev av - vet inte, men det var väl någon räkning
Senaste gången du sov - för 5 timmar sedan
Senaste saken du köpte - cigg (fy på mej)
Vad har du gjort idag - jobbat.
Gillar du svarta kläder - ja visst gör jag det
Hur tidigt stiger du upp - kl 7 på vardagar, ca 11 på helger.
Vilken färg har du på håret - ljusblond med tråkig mörk utväxt
Uppväxt i stan eller på landet - in da hood baby! (förorten)
Hur många par skor har du - har inte räknat, men det är inte så många
Har du ont - nej inte idag.
Kan du stå på händer- vet inte, har aldrig provat
Vad lyssnar du på för musik nu -  don't phunk with my heart - black eyed peas
Vad tycker du om idrott - inte alls
Vad har du för klocka - den på mobilen
Sämsta sport - alla e tråkiga men golf är värst!

penisavund

En bra sak med jobbet är att jag hinner sitta och fundera på massa konstiga saker. I dag har jag funderat lite på begreppet penisavund. Jag har alltid förnekat att jag lider av denna åkomma, men ju mer jag tänker på det så känner jag att jag har faktiskt ytte-pyttelite penisavund. Den yttrar sej så att jag önskar att jag kunde olla saker, löjligt va?!
Undrar om min kollega som jag delar rum med har ollat mitt tangentbord? Eww!
Men det skulle jag ha gjort om jag kunnat.
Jag veeet, jag är äcklig!

en sunkig krog på söder tack!

sitter och skriver upp folk som bär efternamn som börjar på "Söder" och helt plötsligt känner jag mej otroligt ölsugen... förstår inte varför..

bland advocatfiskalar och mamseller

Jag sitter här på jobbet och fyller i register till mantalsuppgifter i stockholm.. år 1880! Det är ganska intressant att se vilka namn som var vanliga och vad folk arbetade med förr i tiden.
Bland annat så var det rätt vanligt att kvinnor hade "förkvinnligade" manliga namn som tex. Vilhelmina, Fredrika och Bernhardina. Ett idag så vanligt namn som Eva förekom förhållandevis sällan. Männen hette ofta Karl, Peter eller Gustaf... inga konstigheter där inte.
De titlar folk hade är inte alltid så lätta att förstå sej på eller vad sägs om advocatfiskal, forgyllaregesäll eller tresserska. Endel kvinnor var mamsell till yrket... jag antar att det är ett finare ord för prostituerad. Och förvånansvärt många var bryggeriarbetare, undrar just varför?! ;-)

hur fungerar huskurer?

En gammal välkänd huskur mot magsjuka är ju att i förebyggande syfte äta några hela vitpepparkorn. Men vad händer om man äter en pepparbiff gjord på dåligt kött?

Jag har iaf proppat i mej vitpeppar, cola och hälsofil både i går och idag.. vill inte bli sjuk som stackars PJ!

en bortglömd dejt

Har lite dåligt samvete... den där killen jag dejtade en gång för ett par veckor sedan har messat och frågat om vi ska ses igen. Hade totalt glömt bort att vi skulle köra en uppföljare.. hade totalt glömt bort honom faktiskt. Det måste ju verkligen betyda att det inte riktigt är läge att ses igen?!
Han messade i förrgår och jag har fortf inte svarat, dålig stil jag vet men jag vet inte vad jag ska säga.
Att man ska ha så jäkla svårt för att tacka nej.

they want me ;-)

Idag ringde det en trevlig man som skulle casta(heter det så? han var castingansvarig iaf) en reklamfilm för vingresor tror jag det var. Men iaf så undrade han om jag var intresserad av att medverka.. det skulle jag varit om inte reklamfilmen skulle spelats in i (på?) malaysia av alla ställen. Känner inte riktigt att jag orkar åka någonstans just nu så jag tackade nej. Men lite kul att de ringde iaf =)

helgen som gick

Är inte helt återställd efter helgens bravader känner jag... men snart så.
I fredags var jag på Terran med LS och J. Tog det rätt lugnt men det blev iaf ett par groggar och lite mingel.
På lördagen var det dags att åka ålandsbåt med PJ (E2 kunde tyvärr inte hänga med för hon var sjuk stackarn). Efter en smaskig picknick i hytten träffade vi ett skojigt gäng från jönköping som vi festade med hela natten. Jag blev extra bästis med Pizze, en sötis på 23år.. han var riktigt rolig! Vi har redan bestämt att han ska komma o hälsa på mej i början av oktober. Superskoj!!!

Stackars PJ, hon blev magsjuk inatt! Håll tummarna att det inte smittar!

Nu ska jag till affären o fixa lite hälsofil.. bra för maggen.

jag och David Hasselhoff

Aaaarghh.. nu har jag gått och nynnat på David Hasselhoff's Looking for Freedom två kvällar på raken! Jäkla reklam!!! Pleeeease put me out of my misery!


kyrkklockor I like

Det jag gillar mest med att jobba i stan är nog kyrkklockorna som pinglar titt som tätt, inte alls störande bara mysigt!

plommonnektarin eller nektarinplommon?

Jag köpte nektariner igår på ICA. Tog med mej ett par till jobbet idag och efter tredje tuggan insåg jag att det var plommon jag hade köpt. Vad har jag lärt mej? Never judge a book by its cover, eller att lära mej läsa ordentligare på förpackningarna?!

bjussa eller inte bjussa

I min dotters klass har vi kämpat och slitit med att samla in pengar till en klassresa. Den här terminen slog skolan ihop klassen med parallelklassen, de har inte jobbat lika hårt med att samla pengar. Klassens nya lärare verkar mer eller mindre ha bestämt att "vi" ska dela med oss till andra klassen och resa tillsammans. Vilket ramaskri det blev bland "våra" föräldrar.
Jag sitter nu och funderar på olika argument att ta upp på föräldrarmötet, mot att vi ska behöva dela med oss. Ger vi inte fel signaler till barnen när vi lär dem att det är ok att "åka räkmacka" på andras bekostnad och att de måste lära sej att ju mer man kämpar i livet ju längre kommer man?! Det kan motargumenteras med att det är fint att lära kidsen att det är viktigt att dela med sej! *suck* Hur man än vänder sej har man rumpan bak.

Jag vill iaf att "våran" lilla klass som hållt ihop i 5år ska åka utan den "andra" klassen. Det blir ett fint avslut för dem innan högstadiet där de flesta kommer att gå skilda vägar.


förkylning på g?

Det går trögt på jobbet. Känner mej febrig och yr. Darrig av för mycket kaffe är jag oxå... borde stannat hemma idag. Måste var frisk på lördag när vi drar på kryssning! Tur att man har en dag att vila upp sej på innan.

att bajsa på jobbet

Jag är en av dom som har lite svårt för att göra #2 på offentliga platser. Det är jobbigt att höra hur toakön växer på andra sidan dörren medan man ska "göra sitt jobb". Oh tänk om de hör! ...för att inte tala om hur det måste lukta för nästa person.
På min arbetsplats har vi 4 toaletter. Den på våningen under mej är bäst.. iaf på em. Där finns ett fönster man kan öppna efter uträttat behov. Men på fm är där alltid en massa folk som springer.
Jag blir enligt Murphy's law (lagen om alltings jävlighet) alltid nödig på förmiddagarna. Det är ingen god idé att hålla sej... har jag hört (och känt med för den delen). Så jag har arbetat fram endel strategier.

Vänta gärna tills folk börjar gå på lunch, det minskar risken för köbildning (varför kan folk inte bara springa till nästa toa?).

Kolla korridoren, är det mycket spring så vänta lite.. det är iaf viktigt att se till att ingen ser dej gå in.

Väl inne på muggen, sätt på vattenkranen. (..eller inte, om du med öronens hjälp vill höra om det blir kö utanför dörren)

Ladda toan med lite ihopvikt papper för att undvika plums-ljud. (OBS! inte så mycket att det blir stopp! Det är typ det värsta som kan hända när du bajsar.OBS!)

När "du vet vad" börjar komma... ta i för kung och fosterland! (här vill vi ju inte sitta hela dagen, bäst att klara av ärendet på kortast möjliga tid.. bra för att minska risken för köbildning)

Torka noga och snabbt! (för att inte för mycket lukt ska hinna sippra ur toan)

Spola gärna 2 ggr.

Tvätta händerna, spraya air-freshner om det finns och lyssna sedan in läget i korridoren utanför.

När det verkar folktomt... smyg snabbt ut.

Puh...äntligen klar!


...men jag vet att typ alla på jobbet bajsar för det har jag minsann känt! ;-)


Ps. tar tacksamt emot fler bajs-tips!


se mitt kärleksliv på Tv?

I söndags fick jag en förfrågan om att medverka i en dokumentärfilm som ska visas i svt så småningom. Den ska handla om "coola, karaktärsstarka kvinnor i stockholm.. som söker kärlek".

Denna förfrågan fick verkligen tankarna att börja snurra.
Cool? Jo visst kan jag vara det ibland, speciellt utåt men mer sällan inuti.
Karaktärsstark... hmmm... svårt att säga, men allt som oftast känner jag mej rätt mesig.
Vad är jag ute efter då? Kärlek? Nej jag tror inte det... trivs alldeles utmärkt som singel, inga kompromisser och jag kan i princip göra som jag vill utan att någon gnäller. Kärlek får jag genom min familj och mina vänner! Däremot kan jag vara en förälskelse-junkie i perioder, och fysisk kärlek är inte svårt att fixa om jag skulle känna för det.
Och vill jag verkligen fläka ut mitt kärleksliv i TV? Nej, skulle inte tro det.

Men jag kan inte låtabli att fundera på hur filmen kommer vara uppbyggd (intervjuer, "real world"-stuk?), och hur den kommer vinklas (starka kvinnor visar sej vara svaga, desperata och kärlekstörstande?).

Min slutsats är att jag inte riktigt är rätt kvinna för uppgiften, men tack för visat intresse ;-)

skinka, någon?

Hmmm.... jag antar att myten om att de flesta män avgudar kvinnors bakdelar är något missvisande. Kolla här http://www.expressen.se/index.jsp?a=430274. Fy vilken hemsk typ! Tur att man inte bor i Gävle eller använder kortkort heller för den delen. Förstår inte hur endel människor tänker?!

veckans film

the island

Om du liksom jag gillar scifi filmer med framtidstema (ex. matrix, minority report, total recall...osv) så rekomenderar jag verkligen The Island (http://www.imdb.com/title/tt0399201/) .  Talangfulle Ewan McGregor och underbart vackra Scarlett Johansson huserar i huvudrollerna, och i en biroll ser vi en av mina favoriter Steve Buscemi.
En snygg, actionfylld och lite smårolig film.. precis som jag vill ha det!

lunch med ex

Var o lunchade med ett gammalt ex idag (G för ni som vet). Det var trevligt... men det är det ju alltid i början med honom, tills han kommer på att han vill ha mej och kör svartsjuk-stilen. Undrar hur lång tid det tar den här gången?! Man kanske skulle köra lite oddset på det! ;-)
Det skulle verkligen vara roligt om vi kunde vara vänner denna gång, eftersom jag gillar att umgås med honom och vi har alltid kul tillsammans.
Varför ska vissa ha så svårt för att vara (bara)vänner med sina ex? Jag menar slut är slut...och kan aldrig bli början igen.. inte här hos mej iaf.
over and out

hits